یکشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۳
سرویس : مسجد خبر
کد خبر : ۳۸۱۴۰
گزارشگر : جلال حیران نیا
به مناسبت سالروز شهادت سید ذوالفقار

شهید بدر الدین را بهتر بشناسید

سید مصطفی بدرالدین ملقب به «سید ذوالفقار» فرمانده شاخه نظامی حزب‌الله لبنان، که به نوعی جانشین شهید عماد مغنیه محسوب می‌شد، بامداد جمعه در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۹۵ در انفجاری در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی دمشق، به شهادت رسید.

(یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) ۱۴:۳۳

به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛ سید مصطفی بدرالدین ملقب به «سید ذوالفقار» فرمانده شاخه نظامی حزب‌الله لبنان، که به نوعی جانشین شهید عماد مغنیه محسوب می‌شد، بامداد جمعه در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۹۵ در انفجاری در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی دمشق، به شهادت رسید. هر چند شبکه المیادین، در گزارش اولیه خود، حمله هوایی اسرائیل را عامل این انفجار و شهادت شهید بدرالدین اعلام کرد؛ اما حزب‌الله لبنان در دومین بیانیه خود اعلام کرد که این حزب کماکان در حال تحقیق برای کشف علت انفجار است و مشخص خواهد شد که این انفجار به وسیله جنگنده بوده یا توپخانه …

البته تاکنون جزئیات دقیقی از نحوه شهادت مصطفی بدرالدین منتشر نشده است.

سید ذوالفقار که بود؟

شهید سید مصطفی بدرالدین متولد ۶ آوریل ۱۹۶۱ که با نام‌های مصطفی امین بدرالدین، مصطفی یوسف بدرالدین، سامی عیسی، الشبح، الیاس صعب، ابراهیم عیسی، سید ذوالفقار و الیاس فؤاد سائب نیز شناخته می‌شد، مسئولیت بخش نظامی حزب‌الله لبنان را بر عهده داشت و جانشین «شهید عماد مغنیه» فرمانده ارشد شهید حزب‌الله بود.

وی از سال ۱۹۸۲ هنگامی‌که از زندان کویت آزاد شد و فعالیت جهادی و مبارزاتی خود را در دوایر حساس امنیتی و نظامی مقاومت آغاز کرد، همواره از سوی سازمان‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس تحت تعقیب قرار داشته و بارها از عملیات ترور جان سالم به در برده بود.

شهید بدرالدین، تمام زندگی خود را در راه مبارزه با اسرائیل صرف کرد. وی و شهید مغنیه در سال ۱۹۸۲ در صفوف نیروهای ۱۷ جنبش فتح بودند و پس از آن وارد حزب‌الله شدند. او از زمان اشغال لبنان به دست رژیم صهیونیستی تا زمان شهادتش در درگیری‌های متعددی بر ضد دشمن صهیونیستی شرکت کرده بود. وی یکی از عناصر تیمی بود که در درگیری‌های مشهور خلده در برابر ارتش اسرائیل ایستاد و مانع از ورود این ارتش به بیروت از دروازه‌های جنوبی شد.

شهید بدرالدین، همچنین مسئولیت عملیات‌های نظامی حزب‌الله را در خارج از لبنان بر عهده داشت. وی از سال ۲۰۱۲ که مسئولیت حضور نظامی حزب‌الله در سوریه را بر عهده گرفت؛ همان زمان نیز از سوی آمریکا در لیست سیاه قرار داده شد. او از سوی این کشور متهم به دست داشتن در انفجار ۱۹۸۳ مقر تنفگداران نیروی دریایی آمریکا بود.

ویژگی‌های شخصیتی شهید بدرالدین

ایشان دارای شخصیتی بسیار کاریزماتیک و سخت‌گیر در امر انضباط و آموزش بود. در همین حال درون حزب‌الله از او به عنوان یک فرمانده کارکشته و بسیار حرفه‌ای یاد می‌شد، به طوریکه گفته می‌شود او می‌توانسته همزمان با دو تفنگ شلیک کرده و به هدف بزند.

در زمینه تاکتیک‌های نظامی نیز وی دارای هوش بسیاری بالایی بود و بسیاری در دورن حزب‌الله، عمده پیروزی‌ها و خلق تاکتیک‌های نظامی و عملیاتی را به وی نسبت می‌دهند.

این شهید همچنین در طول زندگی خود به پروتکل‌های امنیتی بسیار پایبند بود و از یک گوشی موبایل بیش از یک روز استفاده نمی‌کرد و اجازه نمی‌داد در اطراف محل حضور خود شخصی از تلفن همراه استفاده کند. برای همین است که اطلاعات و تصاویر چندانی از وی در دسترس نیست.

تلاش برای ترور شخصیتی

مسأله‌ی دیگر، حجم تبلغیات سوء صهیونیست‌ها و رسانه‌های جریان سعودی علیه شهید بدرالدین است، به طوریکه در سال‌های گذشته، رسانه‌های معاند علاوه بر تلاش صهیونیست‌ها برای ترور فیزیکی وی، در راستای ترور اخلاقی و شخصیتی این شهید نیز بسیار تلاش کرده‌اند مسائلی از از جمله بد اخلاق بودن وی، آموزش در اوکراین، تجارت طلا و یا اتهامات اخلاقی، در باره این شهید در رسانه‌های جریان سعودی بسیار به چشم می‌خورد.

حجم تبلغیات منفی و ترور شخصیتی علیه وی از سوی رسانه‌های غربی و سعودی به مسأله‌ای عادی در بین افراد حزب‌الله تبدیل شده بود وشهید بدرالدین به عنوان فردی شناخته می‌شد که همواره آماج این حملات بوده است.اتهام دست داشتن در ترور «رفیق حریری» نخست‌وزیر سابق لبنان عاملی بود تا سیل هجمه رسانه‌ای علیه شهید بدرالدین سرازیر شود. اتهامی که تاکنون ثابت نشده است.

زندگی امنیتی سید ذوالفقار

 فاطمه حرب همسر شهید سید مصطفی بدرالدین (ذوالفقار)، فرمانده شاخه نظامی حزب الله لبنان و نایب رئیس اتحادیه جهانی فرزندان شهدا و ایثارگران درباره زندگی شهید مصطفی بدرالدینمی‌گوید: تفاوت زیادی میان شخصی که در حزب الله زندگی نظامی دارد و انسانی که زندگی امنی دارد، وجود دارد. از زمان ازدواج، خانه ما برای همه ناشناخته بود و در سال ۱۹۸۳ (میلادی) همسرم هفت سال در کویت زندانی شد و سپس بازگشت و با سید عباس موسوی دیدار کرد و شروع به عهده دار شدن مأموریت های رئیس ستاد مقاومت اسلامی در جنوب لبنان شد. غیر از مادر سید و خواهرش احدی از مکان و منزل ما اطلاع نداشت. حتی پدر و مادرم و خویشاوندانم اطلاعی نداشتند.

از آن هنگام میان خانه های متعددی جابجایی می شدیم از جمله خانه سیدحسن نصرالله و منزل حاج عماد، زندگی امنیتی بسیار سخت بود. آشنایی هایی بود و از اوضاع و احوال یکدیگر آگاه و یکدیگر را ملاقات می کردیم اما به طور کلی احدی از جزئیات اطلاع نداشت حتی بچه های حزب الله مطلع نبودند. معذرت می خواهم نمی توانم که وارد جزئیات بشوم. اما درباره کودکان هم زندگی امنیتی سخت داشتند و درس خواندن و مسائل دیگر در فضای امنیتی بود با این حال از این موضوع خرسند بودند.

 به مثابه مالک اشتر برای علی(ع)

همسر شهید بدرالدین، درباره رابطه ایشان با شهید قاسم سلیمانی می‌گوید: شهید سلیمانی همیشه در ارتباط با ما بود و تواضع، جهاد و مهربانی ایشان به خانواده‌های شهیدان بسیار بود. هنگامی برای مراسم شهادت سید به ایران رفتیم، ایشان حضور نداشتند و تلفنی به ما گفتند که در عراق در جبهه‌ها هستند و دو روز بعد به تهران خواهند آمد.

پس از بازگشت، از خانواده و فرزندان پذیرایی کردند. ایشان خطاب به فرزندانم گفتند: سربلند هستید، زیرا ایشان در همه جبهه‌های جنگ حضور داشت و یاور مظلومان بود. شهید سلیمانی سپس گفتند: از دست رفتن سید مصطفی برای سیدحسن نصرالله به مثابه از دست رفتن مالک اشتر برای امیرالمومنین(ع) بود. عظمت مادران شهدا از اهمیت و عظمت فرماندهان شهید کمتر نیست.

فیلم |  حاج قاسم در حال بدرقه شهید مصطفی بدرالدین به سوی معرکه در سوریه(کلیک کنید)

پایان گزارش/

 
(یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) ۱۴:۳۳
https://news.masjed.ir/u/193b
اظهار نظر
امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید