پایگاه تخصصی مسجد، گروه بین الملل – در ادامه سلسله معرفی برنامه های ماه مبارک رمضان در کشورهای مختلف اسلامی، اینبار به سراغ مراکش رفته ایم؛ کشوری آفریقایی با ویژگی های خاص و منحصر به فرد که شاید موسیسقی اصیل بادیه نشینان این سرزمین در کنار فرهنگ اسلامی آن از مشخصه های این کشور و مردم آن باشد.
در میان آداب و رسوم مردم مراکش، ماه رمضان نیز جایگاه ویژه ای دارد. شاید در میان کشورهای آفریقایی، مراکش بیشترین قرابت فرهنگی را به آداب و سنن مسلمانان ایران داشته باشد.
در مراکش، ساعت کاری صبح کسبه کمی دیرتر آغاز شده و تقریبا زودتر از ساعت 10 صبح کمتر مغازه ای باز خواهد بود. با اینکه صرف و فروش غذا در طول ماه رمضان ممنوع نیست ولی عمده رستوران ها در طول ساعات روز بسته بوده و گردشگران خارجی نیز مجبور به مراجعه به چند رستوران در شهر هستند که ویژه آنها است.
زندگی در شهرهای مراکش از بعد از نماز مغرب و عشا آغاز شده و به هنگام غروب و نزدیک شدن به زمان افطار، کمتر مغازه ای در شهرهای این کشور باز بوده و اکثر مردم جهات افطار به منازل خود می روند. تنها در این میان مغازه هایی باز هستند که تازه تاسیس بوده و به امید یافتن مشتریان گردشگر و مسافران به هنگام غروب مغازه خود را تعطیل نمی کنند.
پس از صرف افطار مردم جهت به جای آوردن نماز مغرب به مساجد مراجعه کرده و پس از به جا آوردن نماز مغرب و عشا مجددا راهی منزل یا محل کار خود می شوند.
غذاهای سنتی مراکش در ماه رمضان:
مانند دیگر کشورهای اسلامی، مراکشی ها هم غذا و خوراکی های سنتی ویژه ای برای ماه رمضان دارند که ازجمله می توان به نوعی حلوا اشاره کرد که به شکل گل رز پخته شده و در روغن داغ سرخ می شود. البته اکثر مردم مراکش به پیروی از شیوه پیامبر اسلام (ص)، تنها چند عدد خرما به عنوان افطار میل می کنند.
رستوران ها و قهوه خانه های شهرهای مراکش در ساعات پس از افطار و نماز مغرب رنگ بویی تازه دارد. مسلمانان مراکشی پس از یک روز روزه داری سخت در هوای گرم مراکش در این اماکن دور یکدیگر جمع می شوند تا خستگی از تن به در برند.
«حریره» نیز دیگر غذای سنتی مراکشی ها در ماه مبارک رمضان است که نوعی سوپ گوجه فرنگی به حساب می آید و بسیاری از مراکشی ها در ایام عادی سال آن را به عنوان صبحانه نیز میل می کنند.
همچنین دیگر مواد غذایی دیگر ازجمله یک نوع شیرینی به «سلو» نیز وجود دارد که مانند زولبیا و بامیه جهت انرژی بخشی به فرد روزه دار صرف می شود.