دوشنبه / ۸ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۷:۳۵
سرویس : بین الملل
کد خبر : ۲۸۶۲۵
گزارشگر : وحید پورتجریشی
گزارش بین الملل:

رژیم آل خلیفه و تداوم تلاش های ناکام برای سرکوب انتفاضه مردمی در بحرین

رژیم آل خلیفه که از سرکوب انتفاضه مردمی در بحرین ناکام مانده است، در ادامه تلاش های ناکام برای خاموش کردن این انتفاضه با چراغ سبز رژیم آل سعود و همزمان با نشست مشترک رئیس جمهور آمریکا با رهبران کشورهای در ریاض آیت الله عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین را به زندان و مصادره اموال محکوم کرد.

(دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۶) ۱۷:۳۵
 پایگاه تخصصی مسجد، گروه بین الملل -  در حالی که دادگاه بحرین در 31 اردیبهشت 1396 (۲۱ می ۲۰۱۷) آیت الله قاسم را به یک سال حبس و مصادره اموال محکوم کرده است،  نیروهای رژیم آل خلیفه ، در 2 خرداد 1396 (۲۳ مه ۲۰۱۷) با ورود به خانه وی ، او را در خانه اش حبس کرده، 5 نفر از هوادارانش را به شهادت رسانده و ۱۰۰ نفر را زخمی کردند.

در پی اعلام این حکم، مردم بحرین در محکومیت این حکم ظالمانه در اطراف منزل ایشان در منطقه تحت محاصره الدراز واقع در غرب منامه تظاهرات کردند. همچنین مناطق مختلف بحرین مانند ستره، ابوصیبع، کرانه، العکر، دمستان و البلاد القدیم شاهد تظاهرات بود که برخی از آنها به درگیری شدید با نیروهای امنیتی آل خلیفه منجر گردید.

اراده جدی مردم بحرین در تداوم تحصن در منطقه «الدراز» منامه در حمایت از شیخ عیسی قاسم از ژوئن 2016 تاکنون ظرفیت و پتانسیل انقلاب مردم بحرین را برای ورود به فاز جدید بیشتر کرده است و با توجه به همین ظرفیت‌ها، علماء و جوانان بحرینی برای آل خلیفه خط و نشان کشیده‌اند.

«انتفاضه مردمی» که در حمایت از شیخ عیسی قاسم در منطقه الدراز شکل گرفته است، با وجود محاصره این منطقه، هر روز بر ابعاد آن افزوده می‌شود. با سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم در ژوئن گذشته، انتفاضه مردمی در حمایت از این روحانی مبارزه کلید خورد و تحرکات ایذایی آل خلیفه هم نتوانسته است، این انتفافضه را به شکست بکشاند.

محاکمه طولانی مدت و شکنجه مردم و فعالان سیاسی و حقوقی بحرین، تنها گزنیه ناکام آل خلیفه برای به شکست کشاندن انتفاضه مردمی در حمایت از شیخ عیسی قاسم بوده است.

وزارت کشور بحرین در تاریخ 31 خرداد 1395 نیز با ادعای این‌که آیت‌الله شیخ عیسی قاسم از جایگاه خود برای «خدمت به منافع خارجی و گسترش خشونت فرقه‌ای» سوءاستفاده کرده است، از لغو تابعیت وی خبر داد.

سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم در ایران، عراق،کویت، لبنان، کشورهای اسلامی و در سطح بین‌الملل بازتاب هایی داشت و گروه ها، موسسات، شخصیت ها و دولت ها این اقدام را تقبیح و محکوم کردند.

حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای با محکومیت سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم، هشدار داد مقامات بحرینی با حماقت و گستاخی خود ملت بحرین را به سمت گزینه‌های سختی که پیامدهای ناگواری را به همراه دارد، میکشانند.

با وجود اینکه رژیم آل خلیفه با صدور حکم های سنگین قضایی علیه رهبر شیعیان بحرین، وی را مجبور به حبس خانگی و محل زندگی اش را تبدیل به پادگاه کرده است، برخی منابع خبری از تلاش سران این رژیم برای تبعید وی خبر می دهند که در صورت صحت، پیامدهای سنگینی برای آل خلیفه داشته باشد.

در حالی که منابع خبری از مخالفت حیدر البعادی نخست وزیر عراق با تبعید شیخ عیسی قاسم به نجف اشرف خبر داده بودند، اخباری درباره تلاش رژیم بحرین برای تبعید رهبر شیعیان این کشور به ترکیه و امارات گزارش شده است.

همه این رخدادها نشان می دهد که رژیم آل خلیفه بعد از سلسله برخوردهای سرکوبگرانه و قهری با مخالفان بحرینی به ویژه شیخ عیسی قاسم، حتی نمی تواند حضور وی در این کشور را تحمل کند و درصدد است با تبعید وی انتفاضه ای که از سال 2011 شروع شده است را خاموش کند، انتفاضه ای که با نارضایتی های عمومی برگرفته از سیاست های ظالمانه رژیم آل خلیفه کلید خورد و به نظر می رسد شعله های آن با تعبید آیت الله قاسم نه تنها خاموش نمی شود که شعله ورتر نیز خواهد شد.

 

آیت الله عیسی قاسم کیست؟

آیت الله حاج شیخ «عیسی احمد قاسم الدرازی البحرانی» از برجسته‌ترین علما و رهبران سیاسی بحرین است که در روستای «دَراز»، از روستاهای اطراف «منامه» در پایتخت بحرین دیده به جهان گشود و تحصیلات مقدماتی خود را در مدارس این روستا به پایان رساند.

تحصیلات علوم دینی خود را در بحرین در دهه 1960 میلادی با حضور در محضر شیخ «علوی الغریفی» آغاز کرد و سپس راهی نجف اشرف شد تا به تحصیل علوم دینی و از جمله فقه در آن بپردازد. وی از جمله دانش‌آموختگان آیت الله شهید «سید محمدباقر صدر» است.

با آغاز فعالیت برای تأسیس پارلمان بحرین که قصد داشت پس از شکل‌گیری کشور، کار تدوین قانونی اساسی بحرین را به انجام برساند، مردم بحرین از شیخ قاسم خواستند با بازگشت به این کشور خود را برای حضور در این پارلمان کاندیدا نماید و در عمل شیخ عیسی موفق شد با بالاترین رأی به پارلمان بحرین راه یابد و در کنار جریان اسلامگرای پارلمان، نقش مهمی در تدوین مواد و بندهای اسلامی در قانون اساسی بحرین ایفا کند.

در سال 1971 میلادی که جمعیت «بیداری اسلامی» در بحرین تأسیس شد، وی از جمله بارزترین و برجسته‌ترین بنیانگذاران آن بود و در ادامه، در ابتدای دهه 1990 میلادی برای اتمام تحصیلات عالیه دینی خود، عازم شهر مقدس قم شد و تحصیلات حوزوی و علوم دینی خود را در محضر اساتیدی چون آیات عظام مرحوم آیت الله «فاضل لنکرانی»، «سید محمود هاشمی» و «سید کاظم حائری» ادامه داد.

وی تا هشتم مارس سال 2001 میلادی در قم اقامت داشت و مشغول به تحصیل بود تا اینکه در این سال خود را برای بازگشت به بحرین آماده کرد و پس از ورود به بحرین که با استقبال وسیع و شورانگیز مردم این کشور انجام گرفت، رسالت تدریس و آگاه سازی و بیدارسازی شیعیان بحرین نسبت به ظلم و استبداد آل خلیفه و اقامه نماز جمعه را برعهده گرفت.

علامه سید «عبدالله الغریفی» که خود از علمای بزرگ و محبوب بحرین است درباره عظمت مقام شیخ قاسم می گوید: «من تا این لحظه به هیچ شخصیت بزرگی به اندازه شیخ عیسی احمد قاسم، ایمان عمیق نداشته ام و در مورد رهبری ایشان در چنین سطحی، به هیچ وجه نگران و مردد نیستم.»

حجت الاسلام شیخ علی سلمان، رئیس فراکسیون «الوفاق» بحرین بارها در سخنرانی های مختلف خود، عظمت مقام شیخ قاسم را ستوده و به شاگردی وی افتخار کرده و مردم را به تبعیت از دستورات و فرامین شیخ توصیه اکید کرده است.

(دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۶) ۱۷:۳۵
https://news.masjed.ir/u/kfm
اظهار نظر
امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید