دوشنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۷
سرویس : دین و اندیشه
کد خبر : ۲۷۰۹۴
گزارشگر : سید پویان حسین‌پور
مقاله؛

سیر تاریخی مسجد غدیر از احداث تا تخریب

یکی از مستندات و نشانه های اثبات غدیر، بنای یادبود مسجد غدیر است. این مقاله به بررسی سیمای مسجد غدیر از طریق مستندات، علت انتخاب این منطقه برای اعلان موضوع جانشینی پیامبر(ص)، تاریخچه و مشخصات غدیر و اهمیت و فضیلت نماز خواندن در این مسجد از نظر ائمه و فقها پرداخته است.

(دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵) ۱۱:۲۷

به گزارش پایگاه تحصصی مسجد، واقعه بزرگ غدیر، همواره دلایل و نشانه هایی برای اثبات خود داشته است. یکی از مستندات آن ساخت بنای یادبود مسجد غدیر است. این مقاله به بررسی سیمای مسجد غدیر از طریق مستندات روایی، کَتبی و تصویری می‏ پردازد؛ ابتدا به مباحثی پیرامون موقعیت جغرافیایی غدیرخم، علت انتخاب این منطقه برای اعلان موضوع جانشینی پیامبر (ص)، نام های آن و آبادی هایی که در کنار این آبگیر موجود است، پرداخته و سپس تاریخچه و مشخصات مسجد غدیر در طول تاریخ و توجهی که ائمه و فقها نسبت به فضیلت این مسجد و نماز خواندن در آن داشتند، اشاره خواهد کرد. حسن مجیدی: استادیار دانشگاه حکیم سبزواری و ربابه طاهری دوست آباد: دانشجوی کارشناسی ارشد مترجمی دانشگاه حکیم سبزواری مقاله ای با عنوان سیر "تاریخی بنای مسجد غدیر تا تخریب" نوشته اند که در ادامه می آید.

 

چکیده

واقعه بزرگ غدیر، همواره دلایل و نشانه هایی برای اثبات خود داشته است. یکی از مستندات آن ساخت بنای یادبود مسجد غدیر است. این مقاله به بررسی سیمای مسجد غدیر از طریق مستندات روایی، کَتبی و تصویری می‏ پردازد؛ ابتدا به مباحثی پیرامون موقعیت جغرافیایی غدیرخم، علت انتخاب این منطقه برای اعلان موضوع جانشینی پیامبر (ص)، نام های آن و آبادی هایی که در کنار این آبگیر موجود است، پرداخته و سپس تاریخچه و مشخصات مسجد غدیر در طول تاریخ و توجهی که ائمه و فقها نسبت به فضیلت این مسجد و نماز خواندن در آن داشتند، اشاره خواهد کرد. 
هر چند امروز این سرزمین منطقه‏ ای متروک است و جریان‏ های وهابی تلاش بر زدودن آن از افکار جهانیان دارند به گونه ‏ای که پس از سیزده قرن مسجدی را که به فرمان حضرت محمد(ص) در این مکان بنا شده بود را تخریب کردند، ولی منطقه‏ ی غدیرخم روزی شاهد یکی از بزرگترین حوادث تاریخ اسلام بوده که هیچ گاه از خاطره‏ی مسلمانان پاک نخواهد شد و مسجد غدیر نیز نشانه ‏ای از این رویداد بزرگ جهان اسلام است. این پژوهش بیانگر مظلومیت مذهب تشیع و در حقیقت سندی برای اثبات آن است، و با استناد به روایاتی از بزرگان و پیشوایان و کتب تاریخی و تصاویری مربوط به آن، سعی دارد مخاطبان را بیشتر با این مکان مقدس آشنا سازد.

نویسندگان:

حسن مجیدی: استادیار دانشگاه حکیم سبزواری 

ربابه طاهری دوست آباد: دانشجوی کارشناسی ارشد مترجمی دانشگاه حکیم سبزواری

پژوهش نامه ی علوی - دوره 6، شماره 12، زمستان1394

 

برای مشاهده کامل مقاله روی فایل زیر کلیک کنید.

فایل غدیر

 

(دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵) ۱۱:۲۷
https://news.masjed.ir/u/iIb
اظهار نظر
امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید